1000 Euro overhandigd aan KiKa

Elk jaar kiezen de leerlingen van basisschool de Dubbelster een goed doel waar de opbrengst van het Zomerfeest aan wordt geschonken. De keuze was dit jaar snel en unaniem gemaakt voor stichting KiKa, omdat een leerling van de school eerder dit jaar getroffen werd door leukemie. KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) is een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker.

Op het Zomerfeest waren er diverse activiteiten in het teken van internationalisering, waar de wereldwijze basisschool in Kattenbroek zich in onderscheidt. De meeste opbrengsten kwamen van het Rad van Fortuin, waarbij diverse mooie prijzen te verloten waren. Onder de door ouders verstrekte prijzen, was zelfs een rondvlucht boven Amersfoort. 

Op donderdag 27 september mocht KiKa medewerker Jan Pieter, geholpen door leerlingen Clarice en Fileine namens stichting KiKa de cheque ter waarde van €1000,- in ontvangst nemen uit handen van directeur Sabine Hessels, leerkracht Astrid Lubbers en het Leerlingen Advies Team van obs de Dubbelster.

Op obs de Dubbelster, aan de rand van de wijk Kattenbroek, worden leerlingen voorbereid op de internationale samenleving via wereldburgerschap en Engels in alle groepen, met daarnaast veel aandacht voor cultuureducatie en natuur & milieu. 

Door de gift aan KiKa hoopt de Dubbelster een positive bijdrage te leveren zodat er steeds minder kinderen zó ziek hoeven te worden en snel aan herstel gewerkt kan worden. Binnenkort doneren diverse leerlingen en een leerkracht hun haar voor haarstukken via stichting Toupim. 

De Dubbelster geeft hiermee vorm hun betrokkenheid en aan de kernwaarden Samen, Ontwikkelen, Vertrouwen en Ontdekken en het motto "The journey starts here". 

Media
  • 558df296-180b-47df-b33b-1d953242d2e9

Inschrijven

Geef hieronder uw gegevens op om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder