Aanmelden

Een school voor uw kind kiezen is geen dagelijkse bezigheid. U gaat daarbij weloverwogen te werk. U bekijkt websites, informeert bij kennissen en/of buren. Indien u nader kennis wilt maken met onze school, kunt u telefonisch (033-4563757) of via de mail contact opnemen met de directeur) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leert u onze school beter kennen, alhoewel de schoolgids u ook veel informatie geeft.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt u rondgeleid door de school en krijgt u antwoord op specifieke vragen. Mocht uw keuze op onze basisschool vallen, dan kunt u uw kind inschrijven via het aanmeldingsformulier. U wordt dan ook geïnformeerd over de verdere gang van zaken: intakegesprek, kennismakingsdagen, eerste schooldag. Gegevens die bij een aanmelding worden gevraagd zijn te vinden in het aanmeldingsformulier.

VIP (Very Important Peuter) pas

Ook willen wij u iets unieks bieden, voor u als ouder/verzorger en uw kind. Voor het eerst van dit jaar bieden wij een VIP pas met aantrekkelijke mogelijkheden om onze school goed te leren kennen!

VIP staat voor Very Important Peuter.
De VIP-pas is persoonlijk en wordt uitgereikt aan ieder kind dat op De Dubbelster wordt ingeschreven.

Waarom krijgt iedere ingeschreven peuter deze pas?

Om alvast te wennen en de sfeer te proeven mag u samen met uw peuter de school binnenwandelen en op het plein komen kijken wanneer u wilt. Op die manier maken uw kind en u vroeg kennis met de school en ontmoet uw kind kinderen die in de buurt wonen.
Uw kind went ook alvast aan zijn/haar toekomstige omgeving.

De ervaring leert dat een rondje lopen over het plein of een kijkje nemen in de hal al een spannende gebeurtenis kan zijn. Wanneer een lokaal leeg is kunt u gerust even naar binnen lopen om een kijkje te nemen. Wanneer er kinderen in de klas aanwezig zijn is het goed om even te overleggen met de leerkracht of het moment van het bezoek schikt. Aan de hand van een vertrouwd persoon worden kleine peuterstapjes straks grote kleutersprongen.

Nieuwsbrief

U ontvangt vanaf het moment van aanmelding de tweewekelijkse nieuwsbrief (de Nieuwsflitz!) van obs De Dubbelster via het e-mailadres dat dan bij ons bekend is.

Wij hopen met deze bijzondere VIP-pas de stap van uw peuter naar de basisschool voor u en uw kind gemakkelijker te maken en heten u alvast hartelijk welkom!