Logopedie


Wilt u hulp voor uw kind in taal, lezen/schrijven, spreken, gericht luisteren (auditieve functies), stem/adem of tong-lipplaatsing, dan kunt u naar de logopedist voor kindvriendelijk logopedisch onderzoek. De gegevens van het onderzoek worden met u gedeeld en het behandelplan in overleg opgesteld.

De logopedie wordt door alle zorgverzekeraars 100% vergoed. De logopedist heeft namelijk zorgcontracten met alle zorgverzekeraars.
De logopedist is ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en direct toegankelijk gecertificeerd. Dit betekent dat ook zonder verwijsbrief van de huisarts logopedie gestart kan worden. De praktijk is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.
U bereikt de logopedist op alle werkdagen via onderstaande gegevens: 

Logopedie op Dreef 
Sophie Kooning 
Zeldertsedreef 11B 
3824 EJ Amersfoort 
Telefoon: 06-51673537 
Mail: Info@logopedieopdreef.nl 
Website: www.logopedieopdreef.nl  

Logopedie behandeling starten zonder verwijzing van huisarts! Lees meer.

Logopedie op school

De school ziet jaarlijks dat taal-spraakachterstanden bij kinderen een veelvoorkomende zorgvraag is en belangrijke oorzaak is van onderwijsachterstanden/ moeilijkheden. Een kind met een taalstoornis mist veel van het onderwijs waardoor het uitstroomniveau op de basisschool verlaagd wordt.

Taal- en spraakachterstanden moeten bij elk kind zo spoedig mogelijk aangepakt worden. Een kind dat onderwijs krijgt haalt de hoogste resultaten als deze zorgvragen zijn verholpen voor groep 3 start.
Worden na groep 3 problemen/ stoornissen gesignaleerd dan is direct onderzoek bij de logopedist noodzakelijk. De logopedist kan met objectief onderzoek bepalen in welke mate een auditieve/ taalstoornis de oorzaak is in de problematiek.
Taal- en spraakachterstanden kunnen ook de opvoeding sterk bemoeilijken. Sommige spanningen komen voort door een laag begrip van het kind. Extra reden om tijdig de behandeling te starten. Een kind wat thuis fijn communiceert, leert en concentreert zich makkelijker op school.

Onze school werkt vanaf nu samen onder 1 dak met een logopedist. Deze logopedist werkt nauw samen met het onderwijsteam in het belang van het kind. Zorgvragen worden door de logopedist behandeld, onderwijs wordt in de klas gegeven.

U hoeft hierdoor niet meer extra te reizen naar de logopedist buiten de school wat kosten en tijd scheelt. Voor uw kind betekent het dat het ‘minder speciaal’ is, de logopedist zit immers in de school. Ook zijn er voor het kind minder prikkels, is er minder stress t.g.v. heen-en-weerreizen wat wegvalt.

Heeft u de afgelopen jaren logopedie willen starten, maar daarmee gewacht, dan kunt u nu eenvoudig in de school gebruik maken van logopedie. Twijfelt u of logopedie nodig is, vraagt u dan a.u.b. logopedisch onderzoek aan. U heeft als ouder vaak gelijk. Twijfelt u of logopedie in uw geval kan helpen, leg uw situatie voor aan de logopedist en zij zal u vertellen of het vakgebied logopedie uw vraag beantwoorden kan.

De logopedische behandeling van een zorgvraag wordt volledig vergoed door uw zorgverzekering. Voor elk kind geldt géén eigen bijdrage.

U kunt samen met de leerkracht of alleen de zorgvraag van uw kind bij de huisarts neerleggen. De huisarts schrijft dan een verwijzing logopedie. Met deze verwijzing krijgt u de zorg 100% vergoed.

Elk kind is het waard zijn communicatieve competenties (zijn talent om taal en spraak te gebruiken) volledig te ontwikkelen. Onze maatschappij zit vol mediamiddelen die schriftelijke taal gebruiken, ieder mens verdient een goede plek daarin.

Ook andere communicatie-beperkingen worden door de logopedist in onze school behandeld. Logopedie helpt bij: stotteren, stemstoornissen, ademstoornissen en afwijkende mondgewoonten (open mondgedrag waardoor sneller kno-problemen, slikken met tong tussen de tanden waardoor beugelgebruik wordt uitgelokt).

Logopedie is voor alle leeftijden en in onze school zijn dan ook alle leeftijden welkom.

Wij als team willen alle zorgvragen van uw kind graag oplossen. Zodat de kansen van uw kind in opvoeding, in onderwijs en in deze maatschappij maximaal zijn.

Wilt u uw kind aanmelden voor logopedie dan belt u: 06-51673537 

Ook kunt uw vragen of aanmelding mailen naar: Info@logopedieopdreef.nl 

Meer informatie vindt u op www.logopedieopdreef.nl  


Op De Dubbelster wordt de logopedie verzorgd door Sophie Kooning.

 

 

De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder