Kwink voor sociaal emotioneel leren

Wij werken met een methode voor sociaal emotioneel leren; Kwink.

Waarom sociaal-emotioneel leren?

Uw kind leert rekenen, lezen, schrijven en krijgt wereldoriënterende vakken. Er is aandacht voor beweging en creatieve vakken. Is dat niet genoeg? Natuurlijk, die vakken zijn belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is dat kinderen zichzelf leren kennen, leren ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun grenzen liggen. Dat ze leren omgaan met hun emoties en die van anderen. Dat ze zich goed kunnen inleven in anderen en weten hoe ze vriendjes kunnen maken en die relaties goed kunnen houden. Hoe ze conflicten zelf kunnen oplossen en hoe ze pestgedrag kunnen herkennen en voorkomen… Dat alles helpt hun sociaal-emotionele vaardigheden ontwikkelen. Daar hebben ze nu en later veel voordeel van! 

Elke twee weken staat er een “Kwink van de week” centraal, waar de kinderen mee aan de slag gaan. Via Parro en in de Nieuwsflitz! besteden we hier aandacht aan en u krijgt vier keer per jaar een ouderbrief met aanvullende informatie. 

Voor meer informatie: www.kwinkopschool.nl en bekijk het filmpje voor ouders via deze link

De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder