Deco

De werkgroep Deco bestaat uit 8 tot 10 ouders die de school regelmatig versieren. Dit gebeurt zo’n 6 keer per jaar.De thema’s zijn meestal; herfst, Sint, Kerst, winter, lente en zomer. De gangen worden dan in deze thema’s versiert en ook de ramen worden per klas beschildert.

Er is één ouder coördinator. Hij/zij organiseert de werkzaamheden. Er is al veel materiaal van andere jaren op school aanwezig. Af en toe worden nieuwe materialen gemaakt of gekocht. Er is een budget om materialen te vervangen of aan te vullen. Vlak voor Sint en Kerst zijn er ‘versieravonden’. Op zo’n avond versiert de werkgroep de school in het nieuwe thema. Ze worden daar dan bij geholpen door zo veel mogelijk hulpouders van buiten de werkgroep die van tevoren door middel van een brief benaderd zijn. De coördinator van de werkgroep deco verstuurt deze brief eind oktober en houdt in de gaten of er uiteindelijk genoeg hulp is.

Het beschilderen van de ramen wordt door een aparte groep schildermoeders/vaders gedaan. Elke klas heeft zijn eigen schildermoeder/vader. De coördinator regelt dat er aan het begin van het schooljaar in elke klas een schildermoeder/vader is. Het schilderen kan in overleg met de leerkracht ook onder schooltijd en gebeurt meestal bij het wisselen van de seizoenen en andere feesten. (Zo’n 6 keer per jaar) en wordt aangestuurd door de coördinator van de werkgroep Deco.

Tijdinvestering: ongeveer 10 uur per jaar.

Aan het eind van het schooljaar moet de coördinator van de werkgroep een begroting indienen voor het volgende schooljaar.

Versieren voor Sinterklaas en kerst

Het was weer gezellig druk tijdens de feestdagen!
Voor de werkgroep Deco is er dan ook heel veel werk verzet. Allereerst willen wij daarom alle ouders die ons hebben geholpen om de school er feestelijk uit te laten zien, heel erg bedanken!

Tijdens de Sinterklaas versieravond, waren er niet zoveel ouders die tijd hadden kunnen vrijmaken, maar gelukkig waren er veel oud-leerlingen van de Dubbelster, die nog een broertje of zusje op school hadden zitten. Zij waren op het laatst nog even door de aanwezige ouders opgetrommeld en hielpen mee met het inpakken van alle cadeautjes en het versieren van de school.

Uiteindelijk zijn we van 19.30 uur tot 22.00 uur bezig geweest. Het was even hard werken, omdat we niet met zo’n grote groep waren, maar het was erg gezellig en onder het genot van een kopje thee/koffie en wat pepernoten, hebben veel ouders gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens lekker bij te kletsen.

Gelukkig werd de Kerst versieravond beter bezocht. Vele handen maakten licht werk.

Vanuit de oudervereniging was er dit keer wat extra budget vrijgemaakt en daardoor konden we een prachtige grote Kerstboom aanschaffen. De bomen in de hal werden schitterend versierd door alle hulpouders. De bomen in de klas werden alvast opgezet, zodat de kinderen de volgende dag in hun eigen klas, hun eigen boom en lokaal konden gaan versieren.

Aan het eind van de avond waren alle ouders helemaal trots en blij met het resultaat! De volgende ochtend waren de enthousiaste reacties van de kinderen en leerkrachten niet van de lucht. Het is natuurlijk heel bijzonder als je school binnen 1 dag is omgetoverd in een sfeervol Kerstparadijs.

Vlak voor de Kerstvakantie kreeg de werkgroep Deco gelukkig ook weer veel hulp, zodat we alles netjes gesorteerd in de diverse dozen konden opruimen voor het volgend jaar...

Lieve ouders, nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp. Zonder jullie had de school er nooit zo mooi uit kunnen zien!

Het waren hele gezellige avonden waarbij het saamhorigheidsgevoel bij alle ouders heel erg groot was.

Op dit moment zijn er voldoende ouders voor deze werkgroep.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u zich aanmelden bij de werkgroep Deco?
Vul dan het formulier in.

De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder