Rekenen -Pluspunt

Pluspunt is een van de meest gebruikte rekenmethodes in het basisonderwijs voor groep 1 t/m 8. De oefenvormen zijn gevarieerd, de vormgeving is leuk en eigentijds. Dat motiveert de kinderen. Tegelijkertijd is Pluspunt een heel duidelijke methode die kinderen leert rekenen via een zorgvuldige, stapsgewijze opbouw van de lesstof met veel oefening en herhaling.

De methode biedt praktische differentiatie op 3 niveaus en alle einddoelen voor het basisonderwijs Rekenen worden in de voorkomende leermodulen gedurende de basisschoolperiode aangeboden. Pluspunt heeft een supersterke organisatie en praktische differentiatie.

Elk leerjaar bestaat uit 12 blokken van 3 weken. Er is dus voor 36 weken lesstof. Bij een leerjaar van 40 weken geeft dat een prettige werkruimte voor projecten, toetsing, verdieping en verbreding in het kader van rekenonderwijs. Elk blok duurt 3 weken en bestaat uit 15 lessen.

In de les 1 t/m 11 krijgen de kinderen instructie en oefenen ze de lesstof. Ook wordt er lesstof van vorige blokken herhaald. In les 12 maken de kinderen een toets. Het resultaat van de toets bepaalt wat elk kind in les 13 t/m 15 gaat doen. Ook de week heeft een vaste opbouw. Elke week heeft 5 rekenlessen van 50 tot 60 minuten. Er zijn afwisselend leerkrachtgebonden lessen en lessen zelfstandig werken. Daardoor is Pluspunt heel geschikt voor combinatiegroepen.


Hier vindt u een overzicht van de leerlijnen binnen de methode pluspunt. De methode voldoet aan de kerndoelen.

De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder