Opvoeden en opgroeien in het digitale tijdperk

Opvoeden en opgroeien in het digitale tijdperk

Zit jouw kind ook vaak aan een scherm vastgeplakt? Of vraag jij je af of het spelletje dat je kind graag speelt wel geschikt is? Wanneer geef je je kind een eigen smartphone? Hoe zorg ik dat mijn kind online veilig is? Opvoeden in het digitale tijdperk zet je als ouder voor nieuwe uitdagingen. Vraagstukken waar je zelf nog niet mee te maken gehad hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te leren hoe zij zich op een veilige manier door het digitale verkeer kunnen bewegen.

De basisscholen en de kinderopvangorganisaties in Amersfoort Kattenbroek hebben daarom de handen ineen geslagen. Dit schooljaar gaan we gezamenlijk aan de slag met een project over mediawijsheid voor kinderen en ouders. Alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 krijgen vier lessen over mediawijsheid. Tevens zullen er twee ouderavonden plaats gaan vinden. De eerste avond is voor ouders van kinderen van groep 5 t/m 8 en de tweede avond (27 maart 2019) is voor ouders van kinderen vanaf 2 t/m 8 jaar. 

Ben jij als ouder op zoek naar informatie, praktische tips en inspiratie om de media-opvoeding van je kind makkelijker te maken? En zit jouw kind in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool? Dan is deze ouderavond zeker iets voor jou! Op woensdagavond 7 november 2018 vertel ik je er graag meer over. 

Wanneer: 
Woensdag 7 november 2018, 19:00 tot 21:30 uur
Locatie:
Het Brandpunt Amersfoort
Laan naar Emiclaer 101
Kosten:
Gratis

Mijn naam is Marije Lagendijk en ik ben pedagoog en MediaCoach en ik ondersteun kinderen, ouders en professionals bij het opgroeien en opvoeden in het digitale tijdperk. 
Aanmelden kan via deze link of via Facebook Event
Media
  • Image5ffa62438cf445d6b1f6fb68ddf6a48e

Inschrijven

Geef hieronder uw gegevens op om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder