Algemeen

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Top 3 Nationale Voorleeswedstrijd
28 februari 2022
Lezen is goed en lezen is leuk! We besteden op de Dubbelster veel aandacht aan lezen en voorlezen, we hopen dat er thuis ook veel (voor)gelezen wordt. 📖 📚
Lees meer
Breuken
25 februari 2022
Zo’n rekenles vergeet je niet meer: breuken! Een bord breken geeft ongelijke breuken, maar een taart, koeken, wafels en chocolade kun je in mooie gelijkmatige breuken verdelen.
Lees meer
OPEN DAG - vrijdag 18 maart 2022
25 februari 2022
Vrijdag 18 maart 2022 houden wij open dag. U bent van harte welkom tussen 09.00 - 12.00 uur. Loop gerust even binnen, dan leiden wij u graag even rond in onze school.
Lees meer
Werken met thema's
22 februari 2022
Door het jaar heen werken we aan verschillende thema’s, maar Sinterklaas is (natuurlijk) een jaarlijks thema.
Lees meer
Moedertaaldag
21 februari 2022
Elk jaar wordt op 21 februari de Internationale Moedertaaldag gevierd. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en de meertaligheid.
Lees meer
Kleuren mengen
16 februari 2022
Kleuren mengen kan met verf, maar zeker ook met gekleurde vloeistoffen.
Onze kleuters voelen zich echte laboranten met het mengen van de kleuren.
Lees meer
Valentijnsdag
14 februari 2022
Valentijnsdag💗! De dag van de liefde🥰 Een uitgelezen dag om je geheime of bekende liefde iets aardigs te sturen, om met rekenen de “verliefde harten” te oefenen of gewoon iemand een compliment, wat aardigs of wat lekkers te geven.
Lees meer
Muzieklessen meester Timo
11 februari 2022
De afgelopen weken konden we genieten van muzieklessen met meester Timo Ongefillterd.
Groep 1-5 hebben voor de kerstvakantie lessen gehad, groep 6-8 na de kerstvakantie. Bezig zijn met expressie middels muziek, kennismaken met muziekinstrumenten en slagwerk.
Lees meer
Schrijven met muziek
08 februari 2022
Schrijven met muziek 🎵 Onder het schrijven staat er in groep 3 rustgevende muziek op. Zo bevorderen we de concentratie en houden de leerlingen focus bij hun schrijfwerk. Op de gang zijn andere kinderen in hun spel te horen.
Lees meer
Yat Yat: Chinese feestdag
07 februari 2022
Yan Yat: de Chinese feestdag waarop iedereen jarig is🥳 De meester en juffen vierden vandaag hun verjaardag daarom op deze dag. En bij feest hoort lekkers, buiten spelen, mooi maken en samen spelletjes spelen. We hebben een heerlijke dag gehad!
Lees meer
Thema winter
03 februari 2022
Wij zorgen voor onze omgeving! Zo hebben de vogels in de omgeving van de Dubbelster niets te klagen. In het thema “Winter” in de onderbouw hebben onze leerlingen vetbollen en pindaslingers gemaakt. Op de mooie voederplank (door een ouder van school gemaakt) is een heus vogelrestaurant.
Lees meer
Schoolbezoek College van Bestuur
02 februari 2022
Het college van bestuur van Meerkring komt tweejaarlijks op schoolbezoek. Zo wordt er actief gewerkt aan verbinding tussen bestuursbureau en de school.
Lees meer
Wat heb jij afgelopen weekend gedaan?
31 januari 2022
Wat heb je afgelopen weekend gedaan? Dit wordt vaak op maandag in de groep besproken, maar je kunt het ook op een wisbordje tekenen of schrijven, zoals in onze onderbouwgroep. Daarna met elkaar uitwisselen zorgt voor veel interactie en betrokkenheid.
Lees meer
Werkwoordspelling gr. 7-8
31 januari 2022
Werkwoordspelling in de bovenbouw (groep 7/8) kan uit een boek of in een schrift gemaakt worden, maar je kunt het ook buiten met een loopspel doen! Zo combineren wij bewegen en leren in buiten bewegend leren.
Lees meer
Rekencircuit
26 januari 2022
Het automatiseren van rekenen (in dit geval de tafels leren) kan op zoveel manieren! Onze leerlingen ervaren dat aan den lijve tijdens een rekencircuit. We wisselen de werkvormen af zodat leerlingen geprikkeld blijven en enthousiast blijven leren.
Lees meer
Pagina 4 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

Inschrijven

Geef hieronder uw gegevens op om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Instagram. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 

Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder