Klassenouders

De klassenouder is een ouder, die door de leerkracht wordt gevraagd om zaken aangaande ouderhulp in de groep te coördineren. Klassenouders werken vaak met zijn tweeën, dit is om de werkzaamheden te verdelen en omdat er dan bij wisseling van groep één van de twee kan aanblijven; er komt één nieuwe ouder bij, die ingewerkt kan worden door de andere ouder.

De taken zoals hieronder genoemd, worden door het gebruik van Parro minder belangrijk voor de klassenouder en worden meer verdeeld over de verschillende ouders:
  • Een klassenouder regelt de ouderhulp die nodig is in de groep (een klassenouder hoeft dus niet altijd zelf mee). Dit kan zijn voor excursies, knutselwerkjes, feesten ed. Dit kan per groep anders zijn aangezien de verschillende groepen ook verschillende activiteiten hebben.
  • Aan een klassenouder kan gevraagd worden om “boodschappen” te doen voor de groep, bv. voor een klassenavond of het ophalen van kisten bij NME (landgoed Schothorst) en bibliotheek Hoogland of dat zij hier iemand voor willen regelen om dit te doen.
  • Een klassenouder is in principe aanwezig bij de kerstmaaltijd.
  • Een klassenouder gaat in principe mee op schoolreis bij de groepen 1 t/m 5.
  • Een klassenouder kan een link zijn tussen de andere ouders en de school via de leerkracht, MR, OV of directie. Zij kunnen bespreekbaar maken wat er zoal onder de ouders leeft. Een klassenouder verwijst ouders die bij hen een klacht neerleggen naar de leerkracht of de directie. Zo kan een klassenouder informatie over bepaalde zaken aan de leerkracht of directie vragen, als zaken verheldering behoeven of kan een klassenouder signalen aan de leerkracht of de directie doorgeven.
  • De klassenouders van groep 8 worden nauw betrokken bij het organiseren van het afscheid van groep 8, de musical en de opzet van het schoolkamp.
  • De namen van de klassenouders hangen bij de deuren van de klaslokalen.
De Dubbelster, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OBS De Dubbelster
Weergang 2
3823 BV  AMERSFOORT
Telefoon 033 - 4563757


Plan route

Volg ons

Wij zijn actief op Facebook en Twitter. Hier posten we regelmatig berichten over de activiteiten op school. 


Stichting

OBS de Dubbelster  is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl 


Lees verder